
Genel Bilgi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, ulusal ve uluslararası mutfak kültürlerini tanıtan, yaratıcı ve yönetici şef adayları yetiştirmeye yönelik YÖK onaylı bir lisans programı sunmaktadır.
Program, analitik düşünme, iletişim, yaratıcılık, eleştirel düşünme, takım çalışması ve bilgi teknolojisi kullanımı gibi yetkinliklerin gelişimini desteklemektedir.
Bölümün Amacı
Bölüm, gastronomi alanında uluslararası rekabet gücüne sahip, yaratıcı, yenilikçi ve lider niteliklere sahip şefler ve sektör profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Mezun Profili
Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunları; oteller, tatil köyleri, restoranlar, barlar, catering şirketleri, havayolu ve gemi seyahat firmalarında çalışabilmekte; gıda Ar-Ge birimlerinde, medya kuruluşlarında, eğitim kurumlarında ve restoran yönetimi danışmanlıklarında görev alabilmekte veya kendi işletmelerini kurarak girişimcilik yolunda ilerleyebilmektedirler.
Mezunlar ayrıca akademik kariyer yapma imkânına da sahiptir.




Akademik Kadro
Unvan Adı Soyadı | Görevi | E-mail Adresi |
---|---|---|
Yrd. Doç. Dr. Yiğit SEBAHATTİN BOZKURT | Bölüm Başkanı | [email protected] |
Öğr. Gör. Zeynep DEMİR | Öğretim Görevlisi | [email protected] |
Öğr. Gör. Can ŞİŞLİ | Öğretim Görevlisi | [email protected] |
Öğr. Gör. Mustafa ŞAH | Öğretim Görevlisi | [email protected] |
Öğr. Gör. Buket BÜRÜNCÜK KURBAN | Öğretim Görevlisi | [email protected] |